Onze vaste kern bestaat uit 6 enthousiaste trekkers die wonen in Beveren en Antwerpen. Daarnaast kunnen wij rekenen op meer dan 20 vrijwilligers die helpen bij de activiteiten. En dat aantal groeit nog altijd !

vlnr: Hilde Verhelst, Bert van Haute, Kim van Boxelaer, Hilde van Haute, Evelien Borghgraef en Lore Vaerewyck.

Sinds 2015 is onze feitelijke vereniging “Vriendinnen van Zambia” officieel geregistreerd als 4de pijler organisatie. Dit staat voor particulieren die zich vrijwillig inzetten voor projecten in het Zuiden. Op 1 maart 2019 hebben we onze vzw onder het doopvont gehouden.

We zijn lid van de Gemeentelijke Raad van Ontwikkelingssamenwerking (GROS) in Beveren. Jaarlijks kunnen we rekenen op financiële steun van de gemeente Beveren, waarvoor van harte dank. We werken samen met de Vlaamse vzw Embracing life en de Stichting Kacema Musuma uit Heino Nederland. We worden gesteund door het 4de pijler steunpunt van 11.11.11 en sinds 2021 hebben we een officiële samenwerking met de Stichting Wilde Ganzen uit Nederland.

In Zambia horen onze vriendinnen Julian Luchembe, Rosalia Chilumba en Mary Chilengwe bij de Sisters of Child Jesus. Dit is een congregatie van een 120-tal Afrikaanse Christelijke vrouwen. De hoofdzetel is in Kasama.