We zijn verheugd jullie te melden dat we een samenwerking zijn aangegaan met de Nederlandse Stichting Wilde Ganzen.

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Zij stimuleren projecten die opgezet zijn door mensen in ontwikkelingslanden, in samenwerking met ondernemende Nederlanders en Vlamingen. Wilde Ganzen focust, net als wij, op zelfredzaamheid en een structurele verbetering van de situatie van onze partners in Zambia. De stichting leeft voornamelijk van bijdragen van particulieren. Dit kan steeds via: NL53 INGB 00 000 40 000. Meer informatie lees je op hun uitgebreide website: http://www.wildeganzen.nl.

Irriggatiesysteem boerderij Tetekela

Ons eerste project dat we hebben ingediend bij Wilde Ganzen is een irrigatiesysteem voor de boerderij van Tetekela. Wilde Ganzen legt niet alleen 1/3de bij voor de financiering, zij volgen ook het project rechtstreeks op met zuster Mary. Ook dit is weer een professionalisering van onze projecten.

Sinds enkele jaren steunen we de uitbreiding van de boerderij van Tetekela. Tetekela is een dagcentrum waar kinderen uit de sloppenwijken worden opgevangen. Zij krijgen ontbijt, middagmaal, douche, kledij, schoolgeld zodat zij aan een toekomst kunnen bouwen.
Ook de gezinnen waar de kinderen soms verblijven worden bijgestaan en begeleid.

Om dit project financieel onafhankelijk te maken willen onze Zambiaanse partners de boerderij die hieraan gekoppeld is verder uitbreiden. Er werd ondertussen al een waterpomp op zonneënergie geïnstalleerd, de kippenkwekerij werd uitgebreid en er zijn visputten aangelegd.

Het Zambiaanse klimaat zorgt echter voor uitdagingen op de boerderij. In Zambia zijn drie seizoenen. Het warme natte seizoen van november tot april zorgt voor heel veel water en een basis voor de plantengroei. Van april tot augustus is er een koel droog seizoen. De moeilijkste periode is het heet droog seizoen van augustus tot november. Om dit droog seizoen te overbruggen gaan onze Zambiaanse vriendinnen een irrigatiesysteem aanleggen. Op onze facebook zullen we regelmatig foto’s posten over de vooruitgang van de werken!

Trouwens: de boerderij heeft ook heel wat extra troeven. Zo creëert het werkgelegenheid en ook opleiding aan de plaatselijke bevolking. Een echte win / win dus !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s