Onze vriendinnen zijn zeer ondernemend en nemen tal van initiatieven om de kwaliteit van het leven van de Zambianen te verbeteren. Ze focussen op onderwijs en een degelijke gezondheidszorg voor iedereen. Zij geven kwetsbare kinderen, wezen of kinderen die wonen in de sloppenwijken de kans op een beter leven.

En in alles wat zij doen, zetten zij zelfredzaamheid en zelfstandigheid voorop. Zijzelf investeren volop in landbouw om met de opbrengsten hun projecten te financieren en om Zambianen op te leiden op hun boerderijen. Impulsen geven aan de lokale economie is hierbij ook een belangrijke doelstelling.

Ons doel met de ‘Vriendinnen van Zambia’ is om hen hierbij  te steunen zowel financieel als emotioneel.

– wij kiezen er nadrukkelijk voor om vooral financieel te steunen. Het heeft geen zin om materiaal uit het Westen naar Afrika te brengen of zelfs te ‘dumpen’. Daardoor ondermijnen we de lokale economie en ondernemende Zambianen.

– onze financiële steun gaat rechtstreeks naar de zusters en dit steeds gericht op concrete initiatieven. Zij stellen projecten voor en bezorgen ons offertes van hun investeringen, foto’s van realisaties, ed.  

– gezien wij allemaal als vrijwilliger werken gaat al het ingezamelde geld ook echt naar Zambia. Slechts een klein deeltje gebruiken we voor de nodige administratie en promotie in België.

– onze steun is gebasseerd op een sterke vriendschapsband. We horen onze vriendinnen wekelijks via whatsapp, facebook of skype. Zo steunen wij hen ook emotioneel en leven we mee met de projecten die zij opzetten.

– via hen kennen wij al heel wat Zambianen en via ons kennen zij al heel wat Belgen. Het rechtstreeks in contact brengen van Europeanen met Afrikanen zorgt voor wederzijds begrip, respect en kennis. En ja ook het nodige plezier, want lachen is een universele taal die we allemaal kennen !Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s